Onderhoud van je latex

Let op!! Latex is een natuurproduct, maar kan huidallergie veroorzaken

 Aantrekken en Bewaren;

  • Bewaar latex op een droge, koele en donkere plek. Zonlicht laat de latex verkleuren en uitdrogen. Dit is onherstelbaar.
  • Gebruik bij het opbergen van de kleding een plasticzak en/of een handdoek. En eventuele gespjes omwikkelen met bv een plastic zakje of (keuken) papier. Gespen kunnen een chemische reactie ( oxidatie) geven en vlekken veroorzaken in de latex. Vooral bij lichte kleuren. 
  • Kijk uit met lange nagels als je je jurkje of legging aantrekt! Niet in je latex zetten want je kan er een scheurtje in trekken. En een kleintje wordt dan een grote. 
  • Voor een legging of een strak topje/jasje adviseer ik de binnenkant in te smeren met glijmiddel op siliconebasis ( bv Eros) of Easyglide.  Dit maakt het aantrekken een stuk makkelijker. En…je houd er nog een zachte huid aan over. Vivishine en Begloss hebben ook goede producten. 
  • Kijk op de feestjes goed uit voor sigaretten en scherpe voorwerpen.
  • Sexytoys (of andere artikelen gemaakt van siliconen rubber (bv sleutelhangers e.d) geven onherstelbare schade aan latex (nl er komen deukjes en afdrukken in, het latex wordt zachter, gaat uitzetten en gaat uiteindelijk kapot). Het lijkt net of iemand stevig met zijn vingers in het latex heeft gedrukt maar dat is dan een lichte afdruk van siliconen. Het verkleurt het latex niet, maar het vervormt het wel.

 

Wassen

  • Na het dragen van je latexkleding direct het kledingstuk op de hand wassen.
  • Gebruik hiervoor bv. een beetje wolwasmiddel. Als je het kledingstuk wilt gaan talken dan een afwasmiddel gebruiken om het te kunnen ontvetten. Afspoelen met lauw water. Niet in het water laten liggen! Dan kunnen er verkleuringen optreden.
  • Talken; de latex ophangen en laten drogen en vervolgens met talk inpoederen. Ik gebruik hiervoor een zachte poederkwast. De latex wil met het drogen ook wel eens gaan plakken en dan krijg je het bijna niet meer uit elkaar .Als de buitenkant is gedroogd. Je kledingstuk even op een handdoek leggen en de voor en achterkant talken. Daarna pas binnenste buiten draaien. Weer laten drogen en het proces herhalen. Gebruik talk zonder parfum.
  • Mijn persoonlijke voorkeur heeft na het wassen even de kleding door een emmertje water halen met ViviShine of Begloss . Dan is het na het drogen meteen weer klaar voor een volgend feestje. 1 klein dopje is genoeg voor 1 a 2 jurkjes.  Laat zowel de buiten als de binnenkant drogen. Transparante latex, glitterlatex of rode latex kan bij het drogen wat witachtige vlekken vertonen.  Schrik niet het trekt wel weer weg. Het drogen duurt gewoon wat langer. Wees geduldig. Ruim het nooit vochtig op!

Ik heb miniflesjes vivishine te koop voor € 4,00 

 

Ik wens je veel draagplezier! 

Maak jouw eigen website met JouwWeb